CEMANI FARM "EREMIEV"
КЕМАНИ ФЕРМА "ЕРЕМИЕВ"
БЪЛГАРИЯ - BULGARIA
1979
КЕМАНИПилета КЕМАНИ

ЯЙЦА от КЕМАНИ И АРАУКАНА


AYAM CEMANI / КЕМАНИ

    Пилетата „cemani“ са декоративни пилета с произход от Индонезия с черно тяло, месо, кости, крака гребен и тъмна почти черна кръв . Това пиле идва от Село Кеду, Област Кеду, Темангунг регентство, Централна Ява, от времето на кралство Маджапахид. Първият собственик на това пиле е мощен отшелник на име Ки Ageng Mangkuhan. Въпреки това, по това време „cemani“ пиле е бяло и се използва за лечение на деца в района на служители на Ки Ageng Mangkuhan, с него заболелите деца се излекуват.
След успешно лечение на тези деца, пилетата „cemani“ са кръстосани с други пилета които има черен цвят. В резултат от това, излюпените пилета са с гарваново черен цвят, включително и човката е също черна. Ето защо, пилето е кръстено „cemani” пиле, което е взето от санскритската дума, която означава „черен-черен петел“.
Може би някои хора все още се чудят защо на цвят пилето “cemani” е черно. Проучването доказа, че черният цвят в пилета “cemani” възниква в резултат на така наречената "fibromelanosis".
Най-изненадващо за пиле “cemani” е яйчният белтък. Пилешкото яйце “Cemani” има цвят и форма, подобна на кокошето яйце като цяло, черупка-бяла или бежова с розови петна. Вътрешността на яйцето все още е същото като на кокошите яйца. Новият черен цвят се появява, след като се появят пилешките “cemani” ембриони.
Защо пилета “cemani” имат по-висока цена. За ценителите, които обичат черно пиле това може да бъде опция хоби. Това пиле “cemani” е мистично и свръхестествено с лъскавия черен цвят на перата, черното месо, кости, гребен и кръв почти черна. Пилето “cemani” винаги е свързано с мистични неща. Носи щастие в дома. Използва се за обреди и заклинания. Притежателите на това пиле успяват в начинанията си и в бизнеса. Използва се при обреди при новородено, откриване на нови обекти, при откриване на нови фирми, разваляне и предпазване от магии. Всичко това е доказано в Индонезия, за това то се търси много и е много скъпо.

Отглеждането на пиле „CEMANI“
Една кокошка „cemani”снася от 80 до 80 яйца годишно. Люпенето на яйцата трае както при нормалните пилета 21 дни. Много е важно поддържането на температурата през първите две седмици. При понижаване на температурата се повишава смъртността.
Захранват се със стартер като се следи да не превишат теглото. След навършване на един месец започват да се хранят като се добавят други храни като трици, пържено ориз и остатъци от храни, които са около нас. Даването на тази допълнителни храни е с цел да се намали концентрираният фураж, защото при растежа на пилетата от опит е доказано че при хранене само с концентриран фураж или концентриран фураж смесен с храни около нас не е имало значителна разлика в техният растеж.
Генетично пиле „CEMANI” е пригодено към природосъобразен начин на живот. Почти не се разболява след 2 месец и не е податливо на болести. Не се нуждае от лекарства и ваксинации.
начало

   за нас │  карта на сайта │  контакт 1979-2019 Кемани ферма "ЕРЕМИЕВ"  All rights reseved.